We krijgen de laatste tijd veel klachten binnen over Jaroba Business Promotions.

Het gaat hier zeker om affliate advertenties en 25 euro per mail verdienen beleid.
Uiteraard zullen wij niet zomaar een bedrijf in diskrediet brengen, maar aangezien dit bedrijf adressen en normale telefoonnummers niet open en bloot op de site heeft staan, en het gevoel geeft dat ze dat bewust doen, doen wij een beroep op de mensen die hier ook geen goede gedachten over hebben of nog beter, mensen die hier
slechte ervaringen mee hebben.

Bijkomend feit is dat Jarobo Business Promotions met een shared - (0900 nummer delen met andere bedrijven/particulieren) - nummer werkt (toestelnummer intoetsen om naar de juiste ingang te worden gebracht). Dat betekent dat de tenaamstelling van het 0900 nummer op deze manier niet of zeer moeilijk te traceren is, en er wordt het duurste tarief gebruikt van 80 cpm. Jaroba is goed in het verbloemen blijkt uit alles.

Heeft u nare herinneringen aan dit bedrijf, geeft u dat dan even door en bij een paar klachten zullen wij overgaan tot het plaatsen van teksten om mensen te waarschuwen niet in zee te gaan.

Uiteraard wachtend op nadere informatie
adviseren wij u op geen enkele manier (nog) in contact te treden met dit bedrijf. Het blijft namelijk in dit stadium eigen risico!! Het geeft ons van meldpuntthuiswerk intuitief en uit ervaring geen goed gevoel hierover.

Hoofdstuk 2.

Wij zijn er ook ingedoken, mede door hulp van Karen Smits, en kwamen al snel tot de conclusie dat 1 veel support aanwezig zou zijn om je bij te staan (geen velden of wegen iets vernomen daarvan), als je er zelf niet uitkomt, en 2 dat zij zelf de teksten hebben geschreven, maar staat duidelijk aangegeven dat het door een ander is geschreven. Je betaalt 15 euro voor 4 mapjes wat je moet downloaden, and thats it, want je kan hoog of laag springen, maar na de 15 euro betaald te hebben, verneem je helemaal niks meer en naar mijns inziens is dat oplichting en wordt nog eens extra bevestigd door een mailtje wat we ontvingen van 2 gedupeerde thuiswerkers, en een reply van een medewerker van het Amerikaanse bedrijf wat meldde niks te weten van Jaroba Business Promotions. Ook weer dank aan karen Smits. Zie in het grijs de mail die wij terug ontvingen op de vraag of zij JBP kende c.q. samenwerken/werkten.

I can not recall any agreement with JBP

Regards, DavidMail 1

Hallo,Ik heb 15 euro betaald aan Jaroba Business Promotions, omdat ik graag thuiswerk wou, en het zag er allemaal goed uit op de website.

Eenmaal betaald kreeg ik echter een vaag bestand met 4 mapjes erin, en een uitleg waarin verteld werd wat ik allemaal zou moeten doen.ook staat er in dat de applicatie (de 'Virtual Office') (die ook in dit pakket geleverd is) gemaakt is door Jaroba ZELF!

Dit is echter helemaal niet waar, er staat duidelijk in dit programma dat de maker niét Jaroba is.Nu heb ik ze een e-mail gestuurd omdat de Virtual Office (waarvan Jaroba beweert dat het 'o zo simpel' werkt) helemaal niet blijkt te werken.

Je krijgt nooit verbinding en opdrachten krijg je al helemaal niet.Ik heb nooit antwoord gekregen op die mail. Ik voel me zeer opgelicht en ik weet al bijna zeker dat dit bedrijf niet volgens de regels handelt.. kortom, het lijkt gewoon te mooi om waar te zijn, en in feite is dat dus ook zo bij Jaroba!Mvg,Harry M*****

Mail 2

Na enig speurwerk de volgende resulaten over Jaroba Business Promotions opgeleverd.

Na enig emailverkeer tussen mij en het bedrijf 'Jaroba Business Promotions' en wat snuffelen op het Internet, is het mij heel duidelijk
geworden dat dit om een malafide onderneming betreft.

Op contact site http://www.jbp-online.nl/

Naam: Jaroba Business Promotions
Postbus 939
Vestigingsplaats: 5550 AX Valkenswaard
KvK-nummer: 17167906 0000
Telefoon: ` 0900-6655123-3722

Bij inschrijving KvK gecheckt:

Naam: Jaroba Business Promotions
Vestigingsadres: Leenderweg 154
Vestigingsplaats: 5555 CH Valkenswaard
KvK-nummer: 17167903 0000
Soort Inschrijving: Hoofdvestiging

Bij bedrijvengids in Valkenswaard gecheckt:

Naam: Jaroba Business Promotions
Vestigingsadres: Peperstraat 14
Vestigingsplaats: 5554 EJ Valkenswaard
Sector: Milieudienstverlening, cultuur, recreatie en overige dienstverlening. ( <--- ??? Was toch een een internetbedrijf voor het ontwerp, beheer,
hosting en promotie van website(s). Opgericht in 2001)

In Goudengids + Nationale telefoongids + Ask.com + Mijn Gids: Geen enkele vermelding

In het correnspondentieverkeer tussen mij en bovengenoemde werd gesteld dat ze lid waren van de vereniging van Reclame en Marketingburo's' in Utrecht.
Deze instantie cq vereniging heb ik niet kunnen vinden in heel de Provincie Utrecht

Al met al is deze onderneming wat ze stellen dat ze zijn, toch niet helemaal zuiver. Hopenlijk kunnen jullie de mensen waarschuwen op jullie site
dat dit dus wel degelijk een verkapte versie van piramide -"aanbiedingen voor € 25,- per verwerkte email" is. Het is alleen met een proffesionele site aangekleed.
Ben ook nog op zoek geweest om een echt telefoonnummer te achterhalen, maar dat is me tot op heden niet gelukt. Heb getracht contact met deze persoon op te nemen
omdat mijn betaling zogenaamd niet was gelukt. Ik zou bij hun in de buurt zijn, en wilde dus langkomen zodat ik tevens met de contactpersoon Lisette Schenken zou kunnen
ontmoeten. Deze ontmoeting werd uiteraard
direct afgeketst en kon het programma waarmee ze adverteerde alleen via de site ontvangen.

Hopenlijk heb ik u voldoende geinformeerd, hopenlijk heeft u wat aan deze informatie en kunt u veel leed besparen door anderen ook voor deze malafide onderneming te waarschuwen.

Met vriendelijke groet,

Ton

Mail 3

Commentaar: Ook ik ben gisteren in de advertentie van Jaroba Business Promotion getrapt. Keurig € 15,0 over gemaakt en een bestnadje gekregen van de Vurtual Office.
Paypal rekening geopend en Virtual Office geïnstalleerd. Vanaf dat moment is het over, je krjgt geen contact met wie dan ook. Als jede zgn. helpdesk mail krijg je een automatisch gegenereerd mailtje terug en als je daarop weer reageert krijg je totaal geen reaktie meer. Ook heb ik op de advertentie gereageerd, maar helaas ook geen reaktie.
Ik raad dus dan ook iedereen aan om
niet in te gaan op de advertentie van Jaroba Business Promotion. Groet, Jan

We zijn mede door een oplettende thuiswerker achter onderstaande gegevens gekomen. Daarbij moet wel rekening gehouden worden als u gedupeerd bent of anderszins, Jaroba Business Promotions niet zal overgaan tot restitutie van 15 euro. Wij adviseren u van meldpuntthuiswerk op geen enkele manier 15 euro over te boeken om thuiswerk te verkrijgen, aangezien het (erg) omslachtig er aan toe gaat door middel van 4 vage bestandjes downloaden.

Nadat ik gister even wat ben gaan speuren over de eigenaar van het domein jbp-online.nl vond ik dit:

Administratieve contactpersoon REE003589-NETBE
R Reefs
+31 (0)408487750
r.reefs@chello.nl

De heer R. Reefs dus. Ik heb meteen een mail gestuurd naar dit e-mailadres, en vervolgens krijg ik om 00:03 de volgende e-mail! :


Geachte heer/mevrouw,

Het spijt ons te moeten constateren dat u niet tevreden bent met de door ons geleverde diensten.

Het feit dat u geen verbinding met ons intranet kunt maken heeft meestal te maken dat de instellingen van uw randapparatuur waarschijnlijk niet correct zijn.
Spijtig genoeg heeft u nooit de moeite genomen dit bij onze helpdesk te meldden, waarna zij u met de installatie hadden kunnen helpen.

Conform onze leveringsvoorwaarden is restitutie van het betaalde bedrag niet mogelijk, echter in uw geval willen wij hierop een uitzondering maken. Het bedrag van € 15,- zal binnen enkele dagen op het bij ons bekende Paypal account worden teruggestort.


Met vriendelijke groet,


Lisette SchenkenJaroba Business Promotions
Afdeling Personeel & Organisatie


Hoofdpagina
Thuiswerk
Thuiswerk
Thuiswerk
Jaroba Business Promotions is pure oplichting en onder geen geding intrappen